آدمیانی مانند گل های لاله ، زندگی کوتاه در هستی و نقشی ماندگار در اندیشه ما دارند .
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

از خواص انجیر برای سلامتی بدن بیشتر بدانید

از خواص انجیر برای سلامتی بدن بیشتر بدانید

در مورد انجیر باید بدانید که یک میوه‌ فصلی و بومی کشورهای یونان و افغانستان به شمار می رود و در خانواده‌ میوه توت طبقه بندی شده است. انجیر دارای یک دهانه یا چشم است، که به رشد این میوه توسط افزایش ارتباط با محیط زیست کمک می‌کند. انجیر میوه ای اشت که دارای تنوع بالایی است و در رنگ ‌های مختلف قابل دسترس استف از جمله در رنگهای زیر در طبیعت یافت شده است : زرد، بنفش، قرمز، سیاه، و سبز.

خواص انجیر برای سرطان

همه انواع انجیر هم دارای پوست صاف هستند و دارای گوشت آبدار همراه با دانه‌های کوچک ترد هستند.

طبع انجیر چیست؟

از نظر طب سنتی طبع انجیر گرم و تر است و برای سرد مزاجان بسیار مفید است و گرم مزاجان هم باید با مصلح مخصوص این میوه، انجیر را مورد مصرف قرار دهند.

خاصیت آنتی‌ اکسیدانی قوی انجیر

از جمله خواص انجیر برای سلامتی بدن از آن رو است که یک ماده سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ های مختلف است. اگر بخواهیم در مورد این خاصیت انجیر بیشتر برای شما صحبت کنیم باید بدانید که تقریبا اکسیداسیون بر همه سیستم های بدن اثرگذار است و آسیب ناشی از اکسیداسیون با بروز بسیاری از بیماری‌ها مرتبط است. محققان نمود پیری و ابتلا به بیماری سرطان را به این فرایند مرتبط دانسته اند. انجیر در همه انواع اش چون دارای آنتی اکسیدان هستند برای جلوگیری از این مشکلات و بیماری ها مفید هستند.

انجیر دارای تنوع خاص خود است و برخی از این انواع در مقایسه با سایر انواع دارای آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری هستند. ولی باید بدانید که اکثر این انجیرها سرشار از پلی فنول هستند و به علت دارا بودن این ترکیب، توانایی مقابله با استرس اکسیداتیو را دارند. پلی فنول که به عنوان تقویت‌کننده‌های طبیعی به شمار می روند، در میوه، برگ‌ها، پالپ و پوست انجیر موجودند و به بدن می رسند و اثرات خود را نشان می دهند.

نکته جالبی که باید در اینجا به آن اشاره کرد این است که مطالعات پژوهشگران نشان داده اند که انجیرهایی که به شیوه هایی درست خشک شده دارای ترکیبات فنولی بیشتری هستند و همچنین میزان فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی این میوه های خشک شده در مقایسه با انجیر تازه یا نیمه ‌خشک‌ بیشتر است.

پس تا می توانید انجیر بخصوص انجیر خشک شده را در رژیم غذایی تان بگنجانید. انجیر خشک هم به‌راحتی قابل نگهداری است و از این رو برای فصولی که نمی توان انجیر تازه مورد مصرف قرار داد و یا در زمان مسافرت های طولانی از خشک شده این میوه استفاده کرد و از خواص آن بهره مند شد.


خواص انجیر برای سرطان

انجیر از جمله میوه هایی است که دارای خاصیت ضد سرطانی است. به خاطر این خاصیت اش در طب سنتی بسیار مشهور است و به عنوان یک راه درمان طبیعی برای درمان بیماری سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. در راستای این خاصیت گفته شده انجیر، در چین یک مطالعه علمی انجام گرفت و محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که میوه انجیر برای انواع سلولهای سرطانی مفید است. در این زمینه نیاز به انجام مطالعات بیشتری است و امید پزشکان بر آن است که درباره نحوه مبارزه انجیر با بیماریهای مختلف به نتایج قابل استفاده ای برسند و بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان را درمان کنند.

خواص انجیر برای درمان بیماری‌های شایع

در مورد قدمت استفاده از خاصیت درمانی انجیر باید بدانید این قدمت به هزاران سال پیش می رسد. انواع انجیرها برای درمان بیماری‌ های معمول و شایع دارای خواص متعدد هستند. از جمله این که بیش از چهل نوع بیماری مرتبط با دستگاه‌های گوارشی و غدد درون‌ریز را می تواند درمان کند و برای درمان بیماری های تناسلی و تنفسی می توان از میوه انجیر و یا عصاره این میوه استفاده کرد.

بر اساس مطالعات انجام گرفته محققان به این نتیجه  رسیدند که انواع انجیر برای درمان کم‌خونی، سرطان، دیابت، جذام، بیماری های کبد، فلج، بیماری‌های پوستی، زخم معده، عفونت‌های دستگاه ادراری و گوارشی دارای اثرات مثبت است. از ترکیبات درخت انجیر و میوه انجیر برای تولید داروهای برای بیماریهای مختلف استفاده می شود. البته محققان بر این امید هستند که بتوانند از انجیر وعصاره آن برای تهیه داروهای جدید بهره بگیرند.

خواص ضد باکتری و ضد قارچی انجیر

از جمله مهمترین خاصیت انجیر خواص ضد باکتری و ضد قارچی آن است که چون به صورت طبیعی است، بهترین عملکرد را هم برای رفع بسیاری از مشکلات و بیماریها دارد. در این راستا یک پژوهش توسط مرکز تحقیقات دارویی و گیاهی در دانشگاه ملی مالزی به انجام رسید که در آن به نتایج ۲ پژوهش انجام گرفته در مورد توانایی عصاره‌ انجیر برای مقابله و درمان با یک دسته از باکتری‌های دهان و همچنین توانایی میوه انجیر برای مبارزه با قارچ ها و میکروب‌ های مختلف اشاره کرده است و به تایید رسیده اند.

مطالعاتی دیگر در خصوص خاصیت انجیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن انجام گرفته اند، که این خاصیت انجیر را به اثبات رسانده اند. دقیقا به همین علت انجیر در درمان بیماری ‌های ناشی از باکتری‌ها و سایر مهاجم‌ها اثرات مثبتی دارد.

انجیر منبع غنی پتاسیم و فیبر

پتاسیم و فیبر، از جمله اجزای مهم و حیاتی هستند که وجودشان در یک رژیم غذایی نشانه سالم بودن آن رژیم غذایی است. اما متاسفانه اکثر مردم از انجیر در رژیم غذایی شان به اندازه کافی استفاده نمی کنند. برای برخی این سوال پیش می آید که آیا انجیر خشک دارای خاصیت بیشتری است یا انجیر تازه؟ در این مورد باید بدانید که انجیرها چه به ‌صورت تازه و چه به ‌صورت خشک‌ شده، منبع غذایی پرفیبری به شمار می روند و در مورد میزان پتاسیم موجود در هر کدام از آنها هم باید بدانید که میزان این ترکیب در انجیر خشک و تازه بسته به نحوه‌‌ آماده‌سازی ‌شان از ۷ تا ۱۹ درصد دارای تفاوت است.

با این حساب می توان نتیجه گرفت که با مصرف روزانه و منظم انجیر پتاسیم لازم به بدن می رسد. گفتنی است که پتاسیم در همه سلول‌های بدن وجود دارد و وجود پتاسیم برای حفظ عملکردهای طبیعی بدن لازم و ضروری است.

در مورد خاصیت فیبر برای بدن باید بدانید که این عنصر به عملکرد مثبت دستگاه گوارش کمک زیادی می‌کند. فیبر خطر احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را بسیار کاهش می دهد. کسانی که دغدغه کاهش وزن دارند خوب می دانند که فیبر باعث بروز احساس سیری در فرد مصرف کننده می شود و در نتیجه انجیر برای لاغری هم مفید است.

از آنجایی که انجیر در فصول خاصی از سال قابل دسترسی است پیشنهاد می کنیم از نوع تازه آن در این فصول حتما استفاده کنید و در ضمن در غیر این فصول هم حتما برای برخورداری از خواص انجیر، انجیر خشک را که‌ منبع عالی منگنز، منیزیم و کلسیم است در برنامه غذایی خود بگنجانید. منگنز، منیزیم و کلسیم به حد کافی در رژیم روزانه ما وجود ندارند و قابل یافت نیستند. پس بهترین راه برای دریافت این منابع، استفاده از انجیر خشک است. توصیه می کنیم انجیر خشک را به صورت میان وعده مورد مصرف قرار دهید.


خاصیت انجیر در بارداری و شیردهی

دوران بارداری چون یک دوره حساسی است و پرورش جنین نیازمند دقت در رژیم غذایی و رژیم ورزشی دارد. از جمله بسیاری از میوه ها هستند که برای مادر باردار برخی ممنوع هستند و برخی هم به شدت توصیه میشود که مورد استفاده قرار گیرند. انجیر یکی از میوه هایی است که مصرف آن در بارداری به شدت توصیه شده است. این توصیه مصرف انجیر در دوران بارداری به دلایلی است که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

خاصیت انجیر در بارداری و شیردهی

انجیر از نظر دارا بودن مواد معدنی، بسیار غنی است چرا که حاوی کلسیم، پتاسیم، آهن و روی است و مقدار این ترکیبات در انجیر در مقایسه با سایر میوه ها بالا است. گفتنی است که وجود میزان این ریزمغذی ها در میوه انجیر به اندازه ای زیاد است که برخی اوقات محققان انجیر را از نظر خاصیت با شیر مادر مورد مقایسه قرار داده اند. یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری، یبوست است که چون انجیر سرشار از فیبر است می تواند از این مشکل خانمها در این دوران پیشگیری کند.

گفتنی است که انجیر در بردارنده آنزیم های پروتئولیتیکی است که این آنزیم ها باعث ساده تر شدن فرایند هضم غذا می شوند و به این ترتیب انجیر از بروز مشکلات گوارشی در حاملگی جلوگیری می کند.

یکی دیگر از مشکلات دوران حاملگی که در برخی از خانمها بروز می کند، حالت تهوع دوران بارداری است. برای رفع این مشکل انجیر کارگشا است چرا این میوه سرشار از ویتامین ب ۶ است و این ویتامین به خانمها در رفع این مشکل کمک می کند.

برای کنترل ویارها و هوس های نه چندان مناسب خانمها در این دوران که شاید برخی اوقات در رژیم غذایی مادر باردار اختلال ایجاد می کنند، انجیر کمک کننده است چرا که این میوه دارای خصلت قلیایی زیادی است که این مشکل را در حاملگی برطرف می کند.

ذکر این نکته لازم است که سازمان های معتبر غذایی در خصوص مصرف انجیر توسط مادر باردار هیچ احتیاطی را لحاظ نکرده اند. اما ما پیشنهاد می کنیم تحت نظر پزشک متخصص در این دوران هر نوع ماده غذایی مورد مصرف قرار گیرد.

خواص انجیر برای کودکان

اگر کودک شما ضیف و بی اشتها است از خواص انجیر برای اشتها غافل نمانید و به کودک تان انجیر بدهید تا اشتهایش باز شود. باید بدایند که چون انجیر سرشار از پتاسیم است، سلامتی کودکان ضعیف را به دنبال دارد و کم خون  و بی اشتها را در آنها درمان می کند.

نکته:

چون انجیر یک میوه زود هضم به شمار می رود، بنابراین مصرف آن برای کودکان و سالمندان و همچنین برای اشخاصی که از بستر بیماری جدا شده اند و در حال سپری کردن دوره نقاهت هستند، بسیار مفید است.

خواص انجیر برای دیابت

جالب است بدانید که فقط خودِ میوه انجیر نیست که برای سلامت بدن مفید است بلکه درخت انجیر هم دارای خواصی است از جمله برگ های انجیر برای کنترل بیماری دیابت بسیار مفید هستند.

در این خصوص یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت که در آن نشان داده شد که فیکوسین که همان عصاره‌ برگ‌ درخت انجیر است، حباعث بهبود حساسیت به انسولین می شود و به این ترتیب دارای خواص ضد دیابتی به شمار می رود. در این زمینه یک مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۳ انجام گرفت که محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ میوه انجیر با عملکرد خاص خود در متعادل کردن میزان ویتامین E و اسیدهای چرب خون در درمان دیابت می تواند نقش مهمی ایفا کند.

بیماران مبتلا به دیابت به این نکته توجه لازم را داشته باشند که مصرف انجیر به هیچ‌ عنوان جایگزین مصرف داروهای مربوط به کاهش قند خون و یا غذاهای سالم برای این بیماری به شمار نمی رود و اکیدا توصیه می کنیم که در مورد مصرف انجیر با پزشک معالج خود مشورت کنید.


فواید انجیر برای پوست

برخی شواهد اولیه و همینطور برخی شواهد از برخی طب های عامیانه نشان داده اند که انواع انجیرها برای درمان مشکلات پوستی مختلف از قبیل اگزما، لک ‌و پیس یا ویتیلیگو و همینطور برای بیماری پسوریازیس می توانند دارای اثرات مثبتی باشند. گفتنی است که تا کنون مطالعه علمی و دقیقی برای این اثر میوه انجیر برای پوست صورت نگرفته است.

فواید انجیر برای پوست

در مورد خاصیت انجیر برای مشکلات پوستی در سال ۲۰۰۷ یک مطالعه ای انجام گرفت. در این پژوهش نشان داه شد که لاتکس یا همان شیرابه درخت انجیر برای درمان زگیل‌ مؤثر است. در این پژوهش تطبیقی، ۲۵ نفر که دچار زگیل پوستی بودند، لاتکس درخت انجیر را به زگیل‌های یک سمت بدن‌شان مالیدند. نتیجه این کار آن بود که زگیل‌های پوستی طرف دیگر بدن این بیماران منجمد شدند حالتی شبیه کرایوتراپی. به این ترتیب محققان به این نتیجه رسیدند که تأثیر لاتکس یا شیره درخت انجیر فقط اندکی کمتر از کرایوتراپی است و هیچ ‌گونه عوارض جانبی‌ هم در بیماران مورد آزمایش بروز نکرد.

خواص انجیر برای جوش و آکنه

انجیر له‌ شده یک راه درمان خانگی برای رفع آکنه و جوش به شمار می رود. کسانی که پوستی دارای آکنه و جوش دارند می توانند روی کمک انجیر برای رفع این مشکلات پوستی خود حساب باز کنند.

واقعیت آن است که سلامت و زیبایی پوست یکی از خواسته های اصلی خانمها و البته آقایان است. برای رسیدن به این خواسته روشهای زیادی وجود دارد از جمله این که می توان از داروهای گیاهی بهره گرفت. مثلا میوه انجیر تازه برای تهیه‌ یک نوع ماسک صورت که دارای خاصیت تقویت‌کنندگی است و غنی از آنتی‌اکسیدان است، به کار برده می شود. شما در منزل هم می توانید ماسک انجیر برای زیبایی پوست تان تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید.

برای این کار کافی است که چند عدد انجیر را له کرده سپس از آن برداشته و با حرکات دایره‌ای روی پوست‌ خود ماساز دهید. بگذارید این ماسک چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست صورت تان بماند و بعد با آب ولرم پوست را شستشو دهید.

اگر می خواهید این ماسک دارای خاصیت مرطوب کنندگی بیشتری باشد، می توانید یک قاشق غذاخوری ماست به آن اضافه کنید. به این ترتیب پوستی درخشان و لطیف خواهید داشت.

اگر احساس کردید که علاوه بر ماسک انجیر، خوردن انجیر برای سلامت پوست تان مناسب است این فرایند را ادامه دهید.

نکته : چنانچه به لاتکس حساسیت دارید توصیه می کنیم که از این ماسک برای پوست‌تان استفاده نکنید

در نهایت باید بدانید که میوه انجیر یک منبع خوب ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی محسوب می شود که مصرف آن بهبود سلامتی کلی بدن و مخصوصا سلامت پوست را به دنبال دارد. گفتنی است که خوردن انجیر باعث گردش خون بهتر در بدن می‌شود.

از خواص انجیر برای سلامتی بدن بیشتر بدانید